AKTUELLT
Klicka här så ser du våra kommande arrangemang

.. och även andra arrangemang som speglar svensk nöjeshistoria hittar du längre ner på samma sida

MEDLEM
Bli medlem

Redan medlem

 

 

  

Tidningsutdrag från HD


 

Ny Ramelbuljong kokas i Hyllinge

Nu ska Povel-Diggarna koka ihop en ny skånsk Ramelbuljong, denna gång i Hyllinge Folkets Hus. Planeringen är i full gång inför evenemanget, som inträffar den 17 oktober 2009.

Men det behövs några flera scenförmågor. Därför efterlyser man nu alla möjliga personer, som vill framföra något Povel-alster på sitt eget sätt. Det är bara att ringa till Anna von Hofsten - 042-23 66 46 el. 070-774-66-46 - och anmäla sig, Det blir audition och uttagning senare i höst.

Förra gången det begav sig var våren 2008. Då anordnade Isabella Clevenhag d en första Ramelbuljong på Råå utanför Helsingborg, med Povels dotter Lotta Ramel som konferencier. Det blev succé direkt, varefter Isabella beslöt att starta en riksförening till minne av Povel Ramel. Så startades Povel-Diggarna hösten 2008, som snabbt fick många medlemmar landet runt.

Och nu är det alltså dags för en andra Ramelbuljong - i Hyllinge denna gång - och i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Meningen är sedan att lokala Ramelbuljonger ska kunna arrangeras över hela landet, med hjälp av i första hand lokala talanger och förmågor. Det finns nämligen hur många Povel- Diggare som helst i Sveriges avlånga land. Garanterat!

Så det är bara att knäppa upp och ta av sig skorna. Povel ler säkert uppmuntrande i sin himmel...

För ytterligare information ring ordf. Anders Ruud - 0416-161 18 el. 0768-54 81 99.