´

 

AKTUELLT
Klicka här så ser du våra kommande arrangemang

.. och även andra arrangemang som speglar svensk nöjeshistoria hittar du längre ner på samma sida

BLI MEDLEM

 

 

Här kan du se vilka arrangemang som Poveldiggarna planerar just nu


Aktuell information om våra arrangemang hittar du på vår Facebooksida Poveldiggarna på Facebook

Povel 100 år

Sjöbo Gästis den 1 juni kl 19-22

Hjälp oss att fira Povels 100 årsdag den 1 juni 2022! Vi träffas klockan 19.00 – 22.00 på Sjöbo Gästgivaregård för en klang och jubelföreställning.
Först ut är teatergruppen Ekipaget från Wendelsbergs Folkhögskola som ger oss 45 fartfyllda och färgsprakande minuter med Povelmusik och ett par sketcher.
Därefter får vi njuta av etablissemangets välsmakande potatis- och purjolökssoppa, en av Povels favoriträtter. Möjlighet finns att köpa ett glas stärkande dryck till soppan. När vi ätit färdigt kommer Pia Dellson att berätta om sin barndomsvän Povel: ”Jag var barn och han var vän.” Vi får höra och se resultatet av en livslång vänskap och brevväxling.
Kaffe och en godsak i Povels anda följer efter detta.
Kvällen avslutas med entertainern och musikern Mikael Neumann, som ger oss några av sina tolkningar av Povels melodier. Förutom allt detta kommer vi att visa några filmklipp och vi får möjlighet att klara strupen och sjunga några av Povels melodier det vill säga allsång, av Povel kallad mångsång.
Sjöbo Gästis ligger centralt i samhället, adress Gamla Torg 7 B, telefon 0418-120 75. Lämplig förbindelse till Sjöbo är Skåneexpressen linje 5.
Total kostnad för hela kalaset blir 300 kronor om man är medlem i Poveldiggarna, 400 kronor för den som ännu inte hunnit bli det. Betala med Swish eller kontant, ej kort.
I priset ingår all underhållning, soppa med tillbehör, kaffe med godsak och sånghäfte.
Vi behöver ha din anmälan senast söndagen den 29 maj för hinna beställa soppa till alla gäster. Ring till Birgit Svensson 0706-49 26 21, eller maila till eller skicka ett mail på  info@poveldiggarna.se Under tiden kan vi rekommendera alla att spotta i nävarna och lyssna på detta klipp. Men glöm för Guds skull inte att tvätta händerna efteråt!
Klicka här så öppnas länken


Börje Åhgren
Ordförande


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Här hittar du andra föreningar

med inriktning på svensk underhållningshistoria

Povel Ramelsällskapet

Hasse och Tage Muséet

Tage Danielssons Vänner